bloemisten

bloemen verkoop

Bloem Cadeau

bloemen

Bloemstuk bij bloemist

Op een dag liep ik met mijn partner rond in het centrum van Londen toen ik een bloemist opmerkte. Ik was er erg door geïntrigeerd, want als er eerder bloemen in mijn buurt waren geweest, zouden ze nu allemaal weg zijn. Het is grappig hoe snel bloemen hun schoonheid kunnen verliezen zonder de juiste verzorging.Dus stelde ik mijn partner voor om een bloemstuk te kopen voor onze eettafel.

De bloemen waren zeer geurig en deden me denken aan verre oorden zoals Hawaï of Mexico, waar de zon altijd uitbundig schijnt. Als ik nu diep ademhaal, voel ik me alleen al ontspannen door de herinneringen die deze geur bij me oproept. De bloemist was erg aardig voor ons, de service was uitstekend.

Ik hou van rozen in alle soorten, maar er zijn vele andere mooie soorten bloemen die even kleurrijk zijn. Als je ooit in een tropisch land bent geweest en je zag lelies in het wild groeien in het zicht, of als je in een bos was waar orchideeën zouden groeien tussen de bomen, dan weet je dat bloemen op elfjes of feeën kunnen lijken. Soms betrapte ik mezelf erop dat ik langer dan verwacht in het boeket staarde en dagdroomde over elfjes die in bloemengrotten onder de wortels van reusachtige bomen woonden.

Als je een bloemstuk bij een bloemist koopt, is het belangrijk dat je er zorg voor draagt dat het er mooi uitziet als je het eenmaal hebt thuis, dus zorg ervoor dat je de bloemen in een geschikte vaas zet. Zet ze niet zomaar ergens neer! Zorg ervoor dat ze er net zo mooi uitzien als ze ruiken! Als u wilt dat uw eettafel of een andere kamer van uw huis net zo ruikt als het bloemstuk dat u bij de bloemist hebt gekocht, is hier nog een tip: koop een kaars die bij de geur past! Het is als het dragen van parfum voor je huis. En niets kan je meer thuis doen voelen dan de geur van vertrouwde dingen.

Bloemen zijn immers niet alleen mooi; ze hebben ook grote waarden die we nooit uit het oog mogen verliezen. Bloemen staan voor schoonheid en liefde. Ze fleuren altijd elke kamer op met hun kleuren en geuren! Ik wens had je de rozen of lelies in mijn appartement kunnen ruiken! Het was zo lekker.

Een bloemetje voor moeder

Hoe interessant het ook mag klinken, er zijn veel verschillende manieren om bloemen cadeau te geven. Terwijl sommige mensen denken aan het kopen van een duur boeket bloemen of zelfs het samenstellen van hun eigen set bloemen met bladeren en stengels, anderen relateren het geven van bloemen alleen aan speciale gelegenheden. Toch zijn niet alle mensen die je bloemen geven van plan om iets te vierenbelangrijk voor je.

Ik geloof niet dat bloemen alleen iets zijn dat je op verjaardagen of bij speciale gelegenheden kunt geven, want dat is voor mij niet het geval. Mijn moeder heeft me altijd bloemen gegeven, hoe moeilijk mijn dag op school of op het werk ook was, en ik ben blij dat ze deze gewoonte niet heeft opgegeven, zelfs niet toen ik ouder. Bloemen (en zelfs planten) geven me een gevoel van thuis en doen me denken aan mijn moeder, die ik nu al erg mis. Het is het geheim dat alleen moeders en dochters kennen: hoe het genoeg is om samen thuis te zijn bij een vaas vol verschillende bloemen en je allebei veel meer van je tijd geniet dan wanneer je uit bent met vrienden of familie.

Mijn moeder kocht altijd madeliefjes, tulpen, anjers, lelies... Ze probeerde altijd uit te zoeken welke bloemen mijn lievelingsbloemen waren, maar ze slaagde er nooit in het helemaal juist te raden. Soms verkoos ik kosmos boven rozen en andere keren nam ik chrysanten in plaats van madeliefjes. Elke bloem werd een cadeautje van mijn moeder, en ik voelde me er altijd heel speciaal door.

De laatste tijd denk ik dat bloemen niet alleen iets zijn wat je aan je geliefden kunt geven voor hun verjaardag of andere gelegenheden, maar ook een manier om "dank je wel" te zeggen zonder iets te zeggen. Als iemand iets voor me doet en ik wil laat zien hoezeer ik het waardeer wat ze voor me gedaan hebben, dan geef ik ze in plaats van een duur cadeau of een souvenir, een bloem. Het is zo eenvoudig en zo mooi!